EV TADİLATI

Ev tadilatı evveli aynı çatı altında hayat sürdüren insanların ortak katılması ile evde yapılacak Ev tadilat programının bir planı hazırlanmalıdır. Değiştirilmesi ya da onarılması gereken salon, mutfak, banyo, yatak odası ve evin başka bölümleri amacıyla gereksinim ve evvelcelik listesi oluşturulmalıdır. İhtiyaç ve ilk olarakr belirlendikten sonra ev tadilat dekorasyonu programını yapacak firma ile bağlantıya geçilmeli, plan üstünde detaylı bir şekilde düşünce alış verişi yapılmalıdır. Herhangi bir evde kusursuz neticeler veren programlar değişik bir evde yetersiz kalabileceği amacıyla, kopya denilebilecek projelerden kaçınılmalı, evinizin ihtiyacına göre bir Ev tadilat projesi hazırlanmalıdır.

EV TADİLATI KAÇ GÜN SÜRER?

Ev tadilat zamanı yapılacak programların ve programda kullanılacak mobilya, dolap, duşakabin vb. malzemelerin imalat sürelerine, evin boş ya da oturulan eşyalı bir ev olmasına göre değişiklık gösterir. 3+1 ortalama büyüklükteki boş bir evin komple tadilatı 20-25 gün arası sürmektedir. İçerisinde yaşanılan eşyalı bir evin tadilat zamanı de 30-35 gün arası sürebilmektedir.

EV TADİLATI NASIL YAPILIR ?

Ev dekorasyon programları bir bütün olarak düşünülmeli, şayet mümkün ise tadilat programı evin her bölümünü kapsamalıdır. Komple tadilat yapılması mümkün olmayan hallerde ise bir evvelcelik sırası hazırlanmalı, bakım onarım işleri vakte yayılarak başka bölümler ile uyumlu bir şekilde tamamlanmalıdır.

MUTFAK TADİLATI

Mutfaklar yemek pişirme ve beslenme gereksinimlarımızın karşılandığı mekanlar olması dışında, değişen hayat koşullarımız nedeniyle evde geçirdiğimiz vaktin büyük bir bölümünü harcadığımız hayat alanlarına dönüşmüştür. Daire içi ıslak hacim meydanlarından olan mutfakların tadilatında evvelcelikli olarak su ve nemin zararlı tesirlerini bertaraf eden, küf, mantar vb. oluşumunu engel olarak tertemiz gereksinimları karşılayan su yalıtım programlarından başlanmalı, mutfak dolapları,mutfak tezgahı, iç cephe boyası, tesisat ve zemin programları ile tadilat bitirilmelidir. Detaylı bilgi amacıyla mutfak tadilatı sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

BANYO TADİLATI

Banyolar da mutfaklar gibi ıslak hacim meydanlarından bulunduğu amacıyla ilk olarak zeminde su yalıtım programı yapılmalıdır.Duvar programlarında yeni ilerleyen teknolojiler yardımıyla suya sağlam duvar kağıdı programı uygulanacağı gibi, fayans programları da yapılabilir. Banyo dolapları,küvet, dUşakabin, lavabo ve başka iç donatı elemanlarının kullanmak mümkünlik haline göre yine kullanmak mümkün ya da yenisi işe değiştirilir. Banyo tavanlarına yalıtımlı kaplamalar ya da suya sağlam özel boyalar kullanmak mümkün.Detaylı bilgi amacıyla banyo tadilatı sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

ZEMİN TADİLAT UYGULAMALARI

Daire girişleri ve holler kirlenip ıslanabileceği amacıyla suya sağlam ve sert (mermer, granit vb.) zemin kaplamaları kullanmak mümkün. Mutfaklarda neme ve sıksık temizliğe dayanabilecek granit vb. zemin kaplamaları kullanmak mümkün. Banyolar kaygan zeminler bulunduğu amacıyla mümkün kazaları engellemek amacıyla kaymaz mat granit zemin kaplaması kullanılmalıdır. Odalar ve salonda hem şık hem de basit temizlenebilen aynı vakitte sağlam olan masif parke, lamine parke vb. zemin kaplamaları kullanmak mümkün.

TAVAN UYGULAMALARI

Tavanlarda alçıpan, asma tavan, barisol, katonpiyer vb. dekorasyonu tamamlayıcı mamüller kullanmak mümkün. Beyaz tavan boyası ile program sonlandırılır.

İÇ CEPHE BOYA

İç cephe boya programı evveli çevrenin ve yerlerin kirlenmesi amacıyla koruma naylonu maskeleme bandı ile zemine yapıştırılır. Eski yüzeylerin kabarmış kısımları raspa ve spatula ile kazınarak temizlenmelidir. Çukur, düşük ve delikli yüzeyler alçı onarımı ile düzeltilmeli ve onarım edilen kısımlar zımparalanmalıdır. Boya yapılacak zeminin kuru olmasına ilgi edilmeli, şayet yüzey kuru değil ise kurutma prosedürü gerçekleştirdikten sonra iç cephe boya programına başlanmalıdır.

Call Now Button